Buna ziua, nici una nu a trecut de prima iarna. Le-am plantat in pamant si pana in primavara au inghetat. Adevarul e ca am crezut ca sunt rezistente si nu le-am oferit protectie. Mi-a servit ca lectie, asa ca nu am mai cumparat dupa primele doua incercari. Daca voi avea mai mult timp sa ma ocup de ele, sa le musuroiesc si sa le protejez cu frunze iarna, voi mai achizitiona, dar altfel nu.
Astea sunt de fapt adevaratele crizanteme, cele cu flori mici care se gasesc acum peste tot sunt dumitrite sau tufanele. Foarte frumoasa e culoarea alor tale. Cred ca si la ele pentru o inflorire bogata trebuie ciupite peste vara de mai multe ori, ca sa se indeseasca, nu?
Multumesc, chiar nu stiu daca trebuie ciupite de mai multe ori. Ale mele sigur nu au fost ciupite, deoarece nu am putut sa merg prea des la tara anul acesta. cat despre denumire, eu stiam ca toate sunt crizanteme, si cele mici, si cele mari, deoarece fac parte din familia Chrysanthemum. Abia mai tarziu am aflat ca cele mari, de expozitie au primit o alta denumire in latina si au fost considerate ca fiind o alta clasa de plante. Diferentierea, cel putin la noi in familie, nu s-a facut. Dar am inteles, intr-adevar, ca cele mici ar fi tufanele denumite popular. :)
Crizantemele se ciupesc o singura data ca sa creasca mai pitice si ca sa ramifice de jos,fiind astfel mai rezistente la rupere si la vant. Cea mai importanta lucrare,ca ele sa faca florile mari,este bobocitul.Bobocitul se face cand bobocii au dimensiunea bobului de mazare si consta in suprimarea tuturor bobocilor de pe tije mai putin cel din varful tijei sau cel de al doilea.
Peste iarna crizantemele se lasa in gradina iar la baza lor se aseaza un strat de frunze uscate , din cele care sunt putin grofate,de exemplu cele de vita de vie.
Multumesc mult, sunt sfaturi pretioase, mai ales ca nu am o experienta bogata cu aceste frumoase flori. Despre ciupire mai citisem, e drept, dar despre bobocire nu am stiut cand se face si cum. :)
Ce frumoase sunt! Avem noroc de o toamna lunga, astfel pot inflori si ele.
Eu am renuntat la ele si pentru ca mereu venea inghetul si nu le vedeam inflorite.
Multumesc! Din pacate si ale mele sunt la tara si nu le-am putut vedea inflorite pe toate. Le-a si prins inghetul partial, inca din stadiul de boboci. Sper sa reziste afara peste iarna pentru ca nu am cum sa le adapostesc in interiror.
Eu am cumparat in toamna asta doua ghivece cu crizanteme albe, mari de tot, parca sunt niste pompoane, foarte frumoase. Le-am pus in pamant asa inflorite cum erau. Trebuie sa le scot cand vine inghetul? Nu am mai avut crizanteme, cele micute care se vand sub denumirea asta sunt numite in zona mea dumitrite si acelea stiu ca sunt foarte rezistente, nu trebuie adapostite pe timp de iarna.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.